Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
H.Dhossche- verkoop duiven (24/09/2019)

Beste duivenliefhebber

 

Het is voor iedereen een spijtige zaak dat Herve moet stoppen om met duiven te spelen. Herve is een graag geziene man die steeds bereid was om een ander te helpen.

Op zaterdag 26 oktober worden alle duiven (+/- 75 stuks) van Herve Dhossche verkocht.

De verkoop gaat door in café De Gilde, kerkdreef 3 te Beveren-Leie vanaf 17.00 uur.

De duiven zullen tentoongesteld worden in de zaal. Je kan de duiven bekijken vanaf 15.00 uur, je mag ze ook in je handen nemen. De duiven worden verkocht per opbod. Er wordt geen verhoog aangerekend.

Zes juli 2019 was zijn laatste deelname aan een vlucht. Hij heeft ze echter niet meer allemaal zien thuiskomen omdat hij toen al te zwak was. Hij besloot om ermee te stoppen. Hij heeft zelf de selectie gemaakt welke duiven er moesten overblijven en welke niet. De jonge duiven werden in de hand gekeurd. Samen met Herve hebben we nog van iedere duif de pedigree opgemaakt.

Het is de wens van Herve dat iedere liefhebber de kans krijgt om een of meer van zijn duiven aan te kopen. De gedachte dat er in de toekomst goede nazaten van zijn duiven zullen meedoen aan vluchten maakt hem gelukkig.

Herve staat gekend als een gedreven en fijne liefhebber. Hij hield ervan om met duiven te spelen. Kweken was zijn passie. De resultaten op de vluchten waren dan ook goed, bij momenten zeer goed en soms subliem!

Als kameraad van Herve heb ik hem beloofd om deze verkoop voor hem te organiseren. Een aantal andere liefhebbers hebben al aangeboden om hierbij te helpen.

Ik hoop dan ook dat jullie allemaal aanwezig zijn op deze verkoop. Noteer alvast deze datum in jullie agenda.

Chris Debacker