Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Belgische Verstandhouding (12/12/2018)

Uiterst stijlvolle huldiging der kampioenen bij de Belgische Verstandhouding .

Team De Jaeger Freddy uit Knesselare voor de 3e maal algemeen kampioen.

Opnieuw was de jaarlijkse feestzitting van de Entente of de Belgische Verstandhouding zoals de traditie het wil een prachtige gebeurtenis. In Hotel-Restaurant Cortina te Wevelgem tekenden op zondagmiddag 9 december zo’n 350 aanwezigen present voor één der traditioneel mooiste feesten uit onze nationale duivensport . Voorzitter Filip Norman was dan ook uiterst tevreden met de opkomst en begroette in zijn openingswoord o.a. de afgevaardigden van de kBDB, de verantwoordelijken van de meewerkende maatschappijen , de pers alsook uiteraard alle aanwezigen waaronder dus heel wat geklasseerde liefhebbers. Hij herinnerde ondermeer aan het zware seizoen 2018 en sprak zijn dank uit t.o.v. de begeleiders die met heel veel respect in de bloedhete dagen zorgden voor de duiven. Vooruitziend op het seizoen 2019 sprak hij zijn verontwaardiging uit omtrent het feit dat vluchten ( zoals Brive, La Souterraine, Jarnac, …) die al jaren behoren tot het nationaal programma nu de baan moeten ruimen voor andere minder bekende lossingsplaatsen zoals Moulins, en andere . “Bepaalde nationale vluchten voor jonge duiven zijn voor sommige liefhebbers op minder dan 400 km gelegen , wat een gevaarlijke situatie bij hevige wind kan meebrengen, vooral als de jonge duiven niet veel nationale ervaring hebben . Is het voor de KBDB-leiding echt niet mogelijk om bij het opstellen v/d nationale vluchtkalender afspraken te maken met de inrichters ? Aan allen smakelijk en een fijne namiddag toegewenst” . Met deze laatste passages besloot de Voorzitter zijn welkomstwoord en werd getracteerd op een daverend applaus .

Tijdens tussenpozen van  het banket werden door Filip Norman en zijn secretaris Yvan Eeckhout de kampioenen, ereprijswinnaars en nationale winnaars in een warme hulde betrokken .

 

Het prestigieuze algemeen kampioenschap, een competitie voor de allerbesten over een gans seizoen !

Met 1e + 2e + 3e + 4 +5e op Limoges / Brive oude/ Brive jaarse/ Limoges oude en Limoges jaarse alsook op St Vincent en Perpignan met 1e + 2e + 3e kunnen uitblinken behoort enkel maar aan die hokken die op fondgebied een allerbeste seizoen lieten optekenen. Met 25 punten op de mogelijke 31 wist het Team Freddy De Jaeger de overwinning naar zich toe te halen, op de tweede en derde plaats volgden met 24 punten Luc Sarrazin uit Wervik en Pierre Bourgeois uit Izegem . In totaal deelden 50 geklasseerden van de prijzenpot .

Eric Vermander uit Oekene all-round champion van de B.V.

Met 1e + 2e afgegevene de beste cijfers behalen op 2 x Limoges oude , op Brive oude en Brive jaarse , op Limoges jaarse, op St Vincent,op Perpignan en op Bourges jongen , getuigt van een hok extra duiven op de fond en zware fond. Op de mogelijke 16 punten wist Eric Vermander er 13 te behalen en werd dus als topwinnaar uitgeroepen. Met 12 punten eindigden in respectievelijke volgorde : Frederik Everaert uit Zwijnaarde, Pierre Bourgeois uit Izegem en A & L Vandenberghe uit Ronquières . Hier waren er 15 liefhebbers die een geldprijs in de wacht sleepten .

Luc Sarrazin uit Wervik wint de Ereprijs Norman-Vercauteren-Van Den Broucke

Luc Sarrazin, die tussen haakjes een schitterend fondseizoen achter de rug heeft, scoorde 7 punten met zijn 1e afgegevene op 7 vluchten , namelijk op 2 x Limoges oude, op Limoges jaarse, op Brive oude en Brive jaarse, op St Vincent en op Perpignan.  Je moet het maar weten te doen ! 

Vincke-Dobbelaere uit Beernem hadden de “As-duif” in de Ereprijs Filip Norman .

Met het laagste coëfficiënt op drie vluchten, te kiezen uit Limoges oude ( 2 x), Brive oude,St Vincent oude , Perpignan en Bourges oude, won vermelde tandem de asduiftitel . Hun 3049856/14 behaalde met 0,95% een bijzonder laag coëfficiënt : Limoges 30e/ 15789 d – 3e Brive 9278 d – 7e Limoges 7274 d . K & R Platteeuw uit Rumbeke en Liliane Demely uit Moorsele volgden als 2e en 3e .

Gebrs Desbuquois en Et. Meirlaen wonnen de “Zesdagen” .

Een competitie onder tandems, met de 1e ingegevene van 2 liefhebbers wordt op 6 vluchten gestreden . Met 10 prijzen op de mogelijke 12 won de tandem Gebrs Desbuquois uit Kapelle-op-denn-Bos en Etienne Meirlaen uit Deurle het pleit. Volgden als tweede L. Sarrazin en A + M Vanhee en als derde M & F Van De Walle en J. Verschoot . Negen tandems genoten van een respectabele  prijzenpot .

Speciale ereprijzen :

Winnaars van speciale ereprijzen zijn :

Ereprijs Bricon :  R. Lodewijckx ( Limoges) – Yvan Eeckhout ( Limoges jaarlingen) – J. Vanermen ( Perpignan) –

Ereprijs Bert Van Den Berghe : Mispelaere J & G (Brive) en Liliane Demely (Limoges 7/7)

Op St Vincent internat. : D. Dominique (Fr) en op Perpignan internat. : J. Martens ( Nl) , bij de duivinnen internationaal J.M. & A. Caro (B-  St Vincent) en J. Hommes & Zn ( Nl- Perpignan)

Er werd afgerond met de hulde van de nationale laureaten op de vluchten van de Belgische Verstandhouding . De voorzitter en secretaris van de Belgische Verstandhouding mogen samen met hun team terugblikken op een zoveelste schitterend feest uit de annalen van deze (inter)nationaal hoog aangeschreven organisatie . Chapeau heren !

J. Mestdagh