Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
De Vlaamse Fondvrienden (27/11/2018)

De Vlaamse Fondvrienden huldigden hun kampioenen anno 2018 tijdens een fraaie feestzitting .

Op zondagmiddag 25 november werden in de feestzaal “’t Biezemhof” te Aalter de kampioenen van 2018 bij de Vlaamse Fondvrienden tijdens een aangename feestzitting gehuldigd . Voorzitter Luc Willem heette na het uitgebreid aperitief iedereen welkom en verontschuldigde twee leden die momenteel in het buitenland vertoeven, met name Emiel Denys en Team Freddy De Jaeger. Luc wist met fierheid te vertellen dat ieder lid zich opnieuw had ingeschreven voor het seizoen 2019 en nodigde iedereen uit om te genieten van het fijn banket . De kampioenschappen en het feest van de “Vlaamse Fondvrienden” - een vereniging die gesticht werd op 6 oktober van 1986 – kunnen ondermeer doorgaan dank zij de sponsoring van de B.V.B.A. Luc Willem ( architectenbureau Aalter), van de B.V.B.A. Gebrs Van Extergem ( nieuwbouw-verbouwingen Wichelen), van de B.V.B.A. Van Malderen ( bouwmaterialen Berlare) en van Peter Boone ( schilder- en decoratiewerken + vloerbekleding uit Uitbergen).

Vooreerst werd hulde gebracht aan de (inter) nationale winnaars onder de leden, dit waren Joël Verschoot (1e nat. Angoulème oude en 1e nat. Asduif fond oude ), de andere twee met name Emiel Denys ( 1e internat. Narbonne jaarlingen en 1e internat. Narbonne duivinnen) en Team Fr. De Jaeger ( 1e internat. Barcelona ) waren dus afwezig .

·        De kampioenen 2018 met als 1e algemeen kampioen: Joël Verschoot Pigeons Loft

In de eindstand van het algemeen kampioenschap eindigden drie liefhebbers met 14 prijzen, de coëfficiënten waren beslissend. Als 1e hebben we Joël Verschoot, als 2e F & K Velghe, als 3e M & G Pollin, als 4e Team F. De Jaeger en als 5e A. De Nooze .

·         Chris Hebberecht :  1e kampioen fond oude .

Chris won dit kampioenschap vóór Alfons Peeters en Luc Vancoppenolle, terwijl F & K Velghe en Team F. De Jaeger respectievelijk als 4e en 5e eindigden.

·         Marc en Geert Pollin : 1e kampioen fond oude en jaarlingen.

Twee liefhebbers streden op het scherp van de snee voor de titel van 1e kampioen in deze kategorie. Uiteindelijk waren het Marc en zoon Geert Pollin die het haalden vóór Joël Verschoot . Op de 3e plaats hadden we Team F. De Jaeger, als 4e F & K Velghe en als 5e A. De Nooze

·         Philippe Brantegem : 1e kampioen fond jongen .

Twee liefhebbers scoorden 4 prijzen, waarbij Philippe Brantegem de titel van 1e kampioen won vóór Bart Van Impe , op de derde plaats hadden we Herlinde Bundervoet, als vierde F & K Velghe en op de vijfde plaats eindigde Joël Verschoot .

·         Winnaars van de bijkomende ereprijzen :

Met de 1e afgegevene duif werden een drietal speciale ereprijzen verspeeld : De ereprijs van Voorzitter L. Willem ging naar Team F. De Jaeger, de ereprijzen geschonken door schatbewaarder F. Van Extergem en van secretaresse O. Van Den Abeele waren voor J. Verschoot .

·         Ploegenkampioenschap 2018.

Via lottrekking worden er onder de leden drie ploegen uitgeloot van 10 liefhebbers. De winnende ploeg won 4 prijzen meer dan de 2e ploeg en 6 prijzen meer dan de derde ploeg. Het winnend team bestond uit : F & K Velghe – Guido Seys – R. Desmet/Matthys – Arn. Van De Woestijne – Fr. Denoo – Van Extergem/H. Roels – Chr. Hebberecht – Danny Dobbelaere – L. Sprangers/E. Callens – Ph. Brantegem/A. De Nooze .

Achteraf waren er nog een ganse reeks ereprijswinnaars met de  1e getekende en 1e + 2e getekende op de ( inter) nationale fondvluchten die werden getracteerd op een fles champagne . De bijzonder leuke feestnamiddag werd afgerond met het optreden van Vanessa Chinitor met haar partner die zorgden voor een twee uur durende ambiance. Felicitaties aan alle kampioenen, alsook aan Voorzitter Luc Willem en zijn bestuursteam voor het  schitterende jaarlijkse “groot” feest dat aan de leden van de “Vlaamse Fondvrienden” ieder jaar te beurt valt .

J.Mestdagh