Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Gevaert-Lannoo, Meigem (10/03/2017)

Gevaert – Lannoo  Meigem Deinze.

Top kolonie met o.a. 3 provinciale overwinningen en 1 provinciale AS duif terug een super jaar 2016!

Met een beperkte vliegploeg werden weer grote prestaties neergezet bij het duo Paul Gevaert en Carlos Lannoo. Het was moeilijk hun vroegere prestaties te overtreffen maar in 2016 werden alle verwachtingen ingelost. Voor de jonge duiven was het een rampjaar door verliezen maar ook door roofvogels die enkele jonge duiven tot hun buit maakten, er bleven er slechts 14 over. Het hokbestand was toen 11 oude + doffers vliegduiven en een 14 tal nog overgebleven jongen duiven maar die behaalden wel:

 1e provinciale asduif fond oude duiven.

 1e provinciaal kampioen fond oude + jaarlingen met 1e en 2e ingegeven

1e provinciaal Bourges 1259 oude

1e provinciaal Chateauroux oude

1e kampioen lichte fond beide vlaanderen

1e algemeen kampioen zware halve fond Riddersclub enz… enz… enz……

13 maal 1e kampioen en 20 maal 1e prijs deze prestaties mogen in een gouden kader geplaatst worden.

Medisch + voeding:

De algemene controle voor het samenzetten van de vliegploeg plus de kwekers eind november wordt een beroep gedaan op dierenarts Piet Blancke die staat ook in voor alle inentingen van paramixo en paratyfus, voor de pokken wordt niet met het borsteltje gewerkt maar wel ingeënt. Tijdens het seizoen doet Piet ook een algemene controle over de vliegploeg, hier wordt niets aan het toeval overgelaten om de duiven tip top aan een wedstrijd te laten deelnemen.

De hokmanager Carlos die de voeding samenstelt voor de duiven is zeer karig met zijn uitleg, ik denk dat het mengen van de granen zijn geheim is gezien de resultaten zal het wel goed zijn, top verzorger!

Wat brengt 2017?

De vliegploeg 2016 werd volledig verkocht maar er werd een 3e ronde jongen gekweekt die nu goed opgeleerd zijn, deze zullen het nu moeten waarmaken aangevuld met een 40 tal jonge duiven. Die worden ingezet (als ze niet opgepeuzeld worden door de roofvogels) op de provinciale en nationale vluchten van 300 tot 600 km. die voor het duo hun lievelings vluchten zijn, verder willen ze niet spelen omdat er teveel risico is voor grote verliezen.

Verkoping 2016!

In de vliegploeg 2016 zaten 2 topduiven:

Princess 95 en  (foto)

Prince 26  (foto)

die als vader hebben het ras Willy Vanhoutte met de Figo ras Reynaert en als moeder van Piet Blancke ras Gaby Vandenabeele (2 x pedigree)

Deze 2 kleppers zullen nu in China voor nakomelingen zorgen.

Het kweekhok die reeds 11 top 10 nationaals, 20 top 5 zone nationaal, 11 provinciale overwinningen en vele toppers op provinciale en nationale kampioenschappen voortbrachten. Met deze streng geselecteerde kweekduiven de bliksemdynastie en kaafjesdynastie zijn ze nog gewapend om terug te wedijveren met de top van België.

Paul en Carlos: nog veel duivenplezier.

Rudy