Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Vermeulen Patrick, Deerlijk (20/01/2017)

Vermeulen Patrick Deerlijk

Ambitieuze beginnende liefhebber!

Enkele jaren terug was Patrick bezig met sierduiven maar er kwam verandering in doordat hij bij de buren duivenliefhebbers prijsduiven zag thuis komen en Patrick besloot reisduiven te houden. Veel kennis had Patrick niet en moest alles uit zichzelf leren. Collega duivenliefhebbers besloten enkele duiven aan Patrick te geven maar van deze kwamen geen goede resultaten.

De ambitie is eens topprijzen te winnen. Er werd eigenhandig een kippenhok omgebouwd tot een mooi duivenhok en hij plaatste ook een volière om de aangekochte duiven van de buitenlucht te laten genieten.

Het hokbesand:

Enkel 40 duiven waarvan 18 koppels kweeduiven. Rassen van Jozef Laevens Deerlijk, Wim Reynaert, Dirk Simpelaere Kruishoutem, Capart Pascal Herseaux, Allemeersch André Pottes en verkregen van André Verhaeghe (Franssens Verhaeghe) 5 koppels kwekers van duiven die reeds goede uitslagen hebben behaald.

Wat doe je naast je hobby en is dat goed te combineren?

Patrick: Als werker in de bouw hebben we onregelmatige uren, soms laat thuis maar voor alles is er een oplossing: vrouwtje Heidi die een grote dierenvriend is met haar hondjes, steekt ook de handen uit om de duiven hun eetbeurt te geven alsook nu er aangekochte duiven zijn is de volledige boekhouding op computer gezet door Heidi.

Wat met de jongen 2017?

De 1e ronde gaat naar het nieuwe hok en zal gespeeld worden met de schuifdeur, een 2e ronde komt op het oude hok en zal in nest worden gespeeld. De jongen zullen allen verduisterd worden.

Voeding:

Van Robaeys + Stoop uit Waregem. De bijprodukten: grit, vita, een snoepzaad alsook nu en dan biergist op de voeding.

Medisch:

Alle inentingen gebeuren door dierenarts Guy Pelckmans uit Zwevegem. Tijdens het seizoenn zullen alle jongen 1 maal per maand gecontroleerd worden.

Hoe ziet U de toekomst van de duivensport?

Professioneel zal ik nooit worden maar moest ik nu en dan een mooie prijs spelen zou ik al content zijn. Ik zal het kleinschalig houden want het is tenslotte mijn hobby.

Ook nog een speciale bedanking aan Antoine Debackere die tijdens het seizoen mijn duiven mee op leert met zijn gevleugelde vrienden. Alsook aan André Verhaeghe die mij ook nu en dan goede raad geeft. Laat het seizoen maar komen, ik zit te popelen om te starten, nog 5 maanden geduld.

Patrick het ga je goed!

Rudy