Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Goegebeur John, Kortrijk (12/01/2017)

Goegebeur John Kortrijk.

Mini kolonie met maxi resultaten:

Een van de crackduiven op het hok: provinciaal winnaar “Thomas” 3034397/13 5383 duiven. (zie foto)

Provinciaal winnaar Saumur 3368 duiven “mister Rio”

Zijn palmares reg.: 10/7 Clermont 109/279 duiven, 23/7 Fontenay 74/554 d. 30/7 Saumur 1/534 d. 6/8 Pontoise 12/843 d. 13/8 Chateaudun 7/307 d. 20/8 Chateaudun 5/151 d. 27/8 Pontoise 150/813 d. 4/9 Brionne 11/361 d. en Brionne 10/9 31/226 d.

John groeide op met de duiven en het duivenspel want gans de familie Goegebeur waren duivenpieten. Nu speelt John op eigen houtje in de Platanenlaan te Kortrijk. De zware halve fond vluchten zijn het hoofddoel en daar presteert hij bijzonder goed met een beperkt aantal duiven, 3 kweekkoppels en 16 oude en jaarduiven samen en er worden nog een 40 tal jongen uitgelaten, met deze ploeg moet hij het seizoen afwerken.

De rassen zijn van Delbaere - Uyttenhove Aarsele, Eric Claerhout Zwevegem, Chris Lefevre Vichte, Geert Philips Grimbergen, Lionel Vermander, Simon Moreels en nog van enkele bevriende liefhebbers. Voor John zijn de pedigrees niet belangrijk wel de resultaten die de duiven behalen.

De voorbereiding naar het speelseizoen:

Begin december worden alle duiven samen gezet, kwekers en vliegduiven. De vliegers mogen dan 2 jongen groot brengen en de kweekduiven (3 koppels) zijn goed voor 3 nestjes.

Nadat de jongen van de vliegers 18 à 20 dagen oud zijn worden ze gescheiden en komen niet meer samen tot aan het speelseizoen, begin april mogen deze nog eens samen voor een 3 tal dagen om dan opgeleerd te worden om vervolgens hun programma af te werken.

De oude weduwnaars worden op klassiek weduwschapspel gespeeld en krijgen voor het vertrek van een halve fond vlucht nooit hun duivin te zien, wel zit deze te wachten bij thuiskomst van hun doffer.

De jonge duiven die verduisterd worden tot eind juni worden gans het seizoen met de schuifdeur gespeeld, na het seizoen worden ze geselecteerd op hun uitslagen, afkomst heeft geen belang.

Voeding:

Het gamma Vanrobaeys mengelingen met de bijproducten Röhnfried alsook 2 dagen per week naturaline, vitaminerol en griet staat altijd op het hok. Dinsdag verplichte baddag.

Medisch:

Wordt opgevolgd door dierenarts Pascal Lanneau. Blind kuren staat hier niet aan de orde.

Een gedreven man voor zijn sport dat getuigd dat hij dankbaar is aan de vrienden die hij heeft waarvan hij van de betere duiven heeft verkregen om nu deze mooie resultaten te boeken.

2 duivenkijkers, buurjongen en buurmeisje Thomas en Margaux 10 en 12 jaar,  misschien latere duivenmelkers,  staan ieder weekend op post om de duiven te zien thuiskomen van vlucht. Zij kunnen niet begrijpen dat deze gevleugelde vrienden van zo ver (ongeveer 500 km) hun thuishaven terug vinden, wij als oude melkers misschien ook niet!

John nog veel succes!

Rudy