Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Franssens-Verhaeghe, Zwevegem (22/11/2014)

Nieuw duiventandem: Franssens – Verhaeghe Zwevegem.

Wekelijks bezochten Rudy Franssens en André Verhaeghe op dinsdagavond de “gisteclub” bij Eric Vlaeminck te Hulste, daar leerden beide duivenliefhebbers elkaar kennen. Beiden hadden een zelfstandige carrière achter de rug en kunnen het nu een beetje rustiger aandoen. André, een gepensioneerd ondernemer in de varkenshandel verkocht zijn transporthandel en varkenskwekerij en verhuisde naar een ruime villa te Anzegem. Rudy had 44 jaar een drukke zaak als schoenhersteller te Zwevegem en woont in de Blokellestraat waar de duivenhokken staan waar de volgende jaren zal gespeeld worden. Als drukbezet zakenman had André niet veel tijd maar speelde meerdere jaren bij een vriend uit Marke onder de naam Noppe-Verhaeghe, dit team ging in vriendschap uit elkaar en André zocht andere oorden op. André die een winnaar is kocht bij de betere liefhebbers het beste dat op de markt te krijgen was en behaalde in zijn korte duivencarrière reeds enkele top prestaties.

Een 1e provinciaal uit Vierzon met 6420 duiven en in de one loft race Belgian Masters te Nevele een 6e en 23e prijs in de FCI one loft Race in Thailand won André in de finale vlucht de 1e prijs en nog tientallen topprestaties.

 Zeer mooi kweekmateriaal:

 Bij André rassen van 1e nationaal Souillac 2003, Peter Naessens dochter 1e nationaal Barcelona Francis & Bart Verdeyen. Bij de superzeeuw Martin De Poorter nationaal winnares Sint-Vincent 2012, ook de rassen van vrienden Pierre Vercamst, Marc Lernout,  André Allemeersch,  Fernand Decraene  bevolken het kweekhok en nog de laatste aanwinsten van Antoine & Rudy De Saer alsook uit de stal Marc Decock uit de lijn bak 17, zoals U ziet André  betaalde voor betere rassen en beklemtoont: daar moeten de 1e prijsvliegers uit voort komen.

Rudy Franssens die reeds 40 jaar actief is in de duivensport heeft reeds meer dan 400 overwinningen op zijn palmares (gemiddeld 10 per jaar) 5 provinciale overwinningen 2e- 3e- 3e- 3e -5e nationaal maar nog nooit een hoofdvogel. Hier is het kweekhok vrij beperkt 8 stuks. De rassen Pierre Ameye, Dujardin, Buyssens, René Verstraete Tiegem, Reynaert Passendale.

2015: nieuwe start.

Reeds werden een 40 jongen van André Verhaeghe gespeeld in Zwevegem in 2014 en dit met goede resultaten, 12 duivers werden overgehouden, reeds toppers 33e prijs op 24080 duiven met een knaluitslag op Bourges: 2-6-8-14-27-44-47-50 enz. op 469 duiven. De fondduiven werden goed opgeleerd met 2 nationale vluchten in hun vleugels  mogen ze het volgend jaar bewijzen wat ze in hun mars hebben.

De resterende 12 oude duiven die gebleven zijn ras Rudy zitten in een andere afdeling om de halve fond vluchten te betwisten, van de 12 hebben reeds gezamenlijk 17 eerste prijzen gewonnen:

De zitter 4 x 1e prijs Clermont x2 – Fontenay x2

De Mirage 2 x 1e prijs Fontenay – Laon

Witgat Ameye 2 x 1e prijs Chateaudun – Nanteuil

4 x Verstraete Ronaldo  1e prijs Clermont – Ablis – La Ferté - Chateauroux

Verstraete Tornado 1e prijs Chateaudun

Reynaert 29  1e prijs Nanteuil

Dhont 89  1e prijs Collegien

De Bijter 1e prijs Clermont

Enz…

Wat brengt de toekomst:

Een nieuwe uitdaging!! Daar de snelheidsvluchten na enkele weken afgelopen zijn wordt het hoofddoel nu de nationale vluchten te spelen, reeds ingekweekt met 12 jaarlingen en 12 oude duiven. Met de inbreng van top kwekers van André en 8 kwekers van Rudy zullen 2 ronden worden uitgelaten en zijn 3 hokken voor jongen die als alles een beetje mee zit de nationale vluchten zullen moeten vliegen.

Nu Rudy en André jonge gepensioneerde mannen zijn die altijd een goede loopbaan hadden zullen ze nu de handen in elkaar slaan om nog eens te stunten in de duivensport. Het is jullie van harte gegund zeggen ze in West-Vlaanderen.

Jo