Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Team De Jaeger, Knesselare (25/03/2014)

3e  nationale kampioen  KBDB grote halve fond jaarlingen.

 

Team Freddy De Jaeger en verzorger Marijn Laureyns mogen reeds spreken van een geslaagd trio: bestaande uit: Freddy De Jaeger (beheerder) Marijn Laureyns (verzorger) en Frank Morre (administratie). Marijn Laureyns uit Maldegem kwam in 2013 aan het roer voor de begeleiding van de kolonie De Jaeger. Er werden voor het eerste jaar 20 overwinningen geboekt en 20 top 100 op nationale vluchten. Bij Freddy zaten reeds klasse duiven maar Marijn is een meerwaarde om de kolonie op een hoger pijl te brengen.

Super rassen op het kweekhok: Sylvere Toye Otegem – Frans Waerniers Knesselare – Remi, André en Carlo Gyselbrecht – Gebroeders Comyn – Emiel Denys – Julien Vaneenoo – Georges Casteurs Ronse – A. Cornelis Lotenhulle – Rik Cools Ruiselede – Antoon Timmerman Knesselare – het ras Roger Florizoone – Ignace Viaene met het Peiren ras, ook uit Nederland werd het beste gekocht – duiven Cees Vander Poel alsook comb. Batenburg Vande Merwe uit Klaaswaal – Norman F&N – E Meirlaen – M.Aelbrecht – Dobbelaere-Debuck – W&M Boddaert en J. Thoné alsook de grootmeester uit Dentergem Gaby VandenAbeele, wat een weelde van toprassen op de hokken De Jaeger. Ook de topduiven van Marijn Laureyns werden overgebracht naar Knesselare voor verdere uitbouw van de duivenkolonie. Versterking voor 2014: Pollin Marc en Chris Hebbrecht.

Strenge selectie!

Veel top rassen maar dit is nog geen garantie tot goede resultaten, Marijn wou weten waar de goeie zaten en selecteerde met de mand en vele vielen eruit maar er zijn ook toppers te voorschijn gekomen en dat resulteerde in prachtige uitslagen.

Marijn speelt kort op de bal, een vast verzorgingssysteem en tijdens het vliegseizoen nu en dan controle door een dierenarts, ja Marijn is nu prof geworden. Freddy is meester in het aankopen van klasse duiven maar Marijn moet ze begeleiden en gezamenlijk met hun ervaring en kennis en ambitie zal het team De Jaeger voor de volgende jaren een te duchten kolonie zijn

Kampioenschappen 2013

Regio        Nationaal Zone A                Nationaal

20 x 1e             1e Montluçon  3154 Yl                       20 x Top 100

16 x 2e             1e Nevers                      253 O            (9-12-22-24-38-39)

17 x 3e             2e Gueret                      265 O

                        2e Gueret                    2222 YL

                        2e chateauroux              935 YL

                        2e La Souterraine         483 O

                        3e Chateauroux             698 O

                        + 25 x Top 10

                        + 75 x Top 50

3e nationale kampioen KBDB grote halve fond jaarlingen

1e kampioen fond meetjesland

2e Champions league jaarlingen

2e fondkampioen oude duiven fondclub Steenbrugge

3e algemeen kampioen entente Belge

3e beker van het Meetjesland fond

3e fondkampioen jaarse duiven fondclub Steenbrugge

4e Belgian national fondtrophy jaarse duiven

4e jaarlingen Cureghem Centre

4e national fond trophy jaarse duiven Brugse kampioenschppen

4e halve fond jonge duiven Ruiselede-Wingene

4e kampioenschap jaarlingen MSN

5e Supercup mid-fond Brugse kampioenschappen oude en jaarse duiven

5e asduif B.N.F.T. jaarlingen

5e supercup midfond oude & jaarlingen

6e algemeen kampioen MSN

Pipa ranking halve fond nationale vluchten jaarlingen: 5 prijzen in top

8e Pipa ranking beste Chateauroux duif 2012-2013: 2 prijzen

29e and €10.000 winner in 2013 China international one loft race Huixiang +2500p.

Hokbestand:

De ruime kweekhokken en boxen bevatten een 70 tal kweekkoppels. De vlieghokken die ook zeer ruim zijn bevatten een 140 tal vliegduiven en er worden een 300 tal jongen uitgelaten, de 1e en 2e ronde van de kwekers en van de beste vliegers worden ook 1 ronde uitgelaten. Dit jaar was het een zachte winter en de kweek is voor 98% gelukt.

Start van het seizoen.

Als voorbereiding worden de duiven rond eind maart nog eens herkoppeld en mogen voor een 14 tal dagen te samen, ze worden opgeleerd en de eieren worden weggenomen na een 3 tal dagen broeden, daarna wordt het fondprogramma afgewerkt.

Medisch:

De kolonie wordt stipt gekontroleerd want met zo veel duiven is Freddy beducht voor ziektes, daarom komt dierenarts Wim Boddaert om de 14 dagen op kontrole. Ook van de diensten van dierenarts Deweert wordt gebruik gemaakt. Ook wordt gebruik gemaakt van de bijprodukten Deweert.

Freddy, de zakenman.

Dat Freddy een begrip is in de zakenwereld staat als een paal boven water. Een firma waar 110 personen tewerkgesteld zijn is niet niks, daarom heeft Freddy de feeling om zijn hobby ook professioneel uit te baten en dit met 2 supermannen zoals Marijn en Frank. Freddy je moet ze maar vinden.

Proficiat!

Rudy