Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Bericht KBDB West-Vl. (6/06/2020)

Beste bestuursleden,

 

Beste  liefhebbers,

 

Na alle mededelingen die jullie vanuit de KBDB te verwerken kregen willen we een en ander verduidelijken aan de hand van de vele vragen die we krijgen.

 

Om te beginnen willen we de nodige info geven over  de lossingen voorzien voor maandag 8 juni te Arras en Clermont.

 

Zoals beslist in de algemene vergadering van 21 november 2019   zal Arras gelost worden in twee zones. De lokalen gelegen in zone A1 lossen met W1.  De lokalen gelegen in zone A2  lossen met W2

 

Voor Clermont wachten we tot de jongen duiven mee zijn naar Clermont om in zones te lossen zoals toen ook afgesproken. Dus dit weekend Clermont provinciale lossing . Westenlijn Oost Vlaanderen wordt apart nog gelost.

 

Dan krijgen we veel vragen over het feit dat er woensdag geen leervlucht voorzien is.

 

Gezien de voerders maandag reeds te Arras aanwezig zijn werd er onderling afgesproken dat ze volgende woensdag nog geen midweek leervlucht uit Arras gaan aandoen. Wel willen ze de gebruikelijke wekelijkse korte leervluchten aanbieden. Daarvoor hadden we in onze vorige mail reeds aangekondigd dat ieder lokaal best zijn eigen voerder aanspreekt om te weten welke lossingsplaatsen aangedaan worden en wanneer. Ook het tijdstip van inkorven is met hen af te spreken.

 

De PE komt daar dus niet in tussen.

 

Vanaf 17 juni zou er dan wel een midweek vlucht uit Arras voorzien worden voor nog een paar weken zoals in het verleden.

 

Nu wat betreft het weekend 13 en 14 juni.

 

Voor zaterdag 13 juni voorzien we een kleine halve fond wedvlucht uit Fontenay.en die is enkel in te korven in de provinciale lokalen die een goedgekeurde vluchtkalender voor Fontenay kregen. Leerduiven zijn ook toegelaten .

 

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden en gezien de duiven maandag nog Clermont moeten aandoen hebben we beslist om voor Fontenay uitzonderlijk 1 nacht mand te voorzien.

 

We korven dus in op vrijdag 12 juni en zorgen ervoor  dat de inkorvingen gedaan zijn tegen 19 uur om de voerders de mogelijkheid te bieden zich vroeg met de duiven naar de lossingsplaats te begeven.

 

Wedvluchten uit Arras en Clermont zouden dan uitzonderlijk voorzien zijn op zondag 14 juni met inkorving op zaterdagnamiddag.

 

Jongen worden al toegelaten op Clermont gezien andere provincies ook op de grote snelheid reeds jongen voorzien. Iedere liefhebber maakt voor zichzelf uit of de jongen klaar zijn om die Clermont aan te kunnen.

 

Vanaf 14 juni zou Clermont dan ook in zones gelost worden.

 

Wedvluchten voor jongen op Clermont mogen pas vanaf 20 juni voorzien worden.

 

Na het weekend van 13 en 14 juni zou dan eindelijk het normale programma  kunnen verder gezet  worden met midweek vlucht uit Arras op woensdag .17 juni.  Donderdag 18 juni zou er dan ingekorfd worden voor een provinciale grote halve fond vlucht  en voor Fontenay met lossing op 20 juni.

 

Vrijdag 19 juni zou dan ingekorfd worden voor Arras en Clermont  om die ook op zaterdag 20 juni te lossen.

 

Nog dit,de manueel ingekorfde duiven op de snelheid en kleine halve fond moeten dit jaar nog niet voorzien zijn van een electronische chipring  zoals vroeger reeds aangekondigd werd. Op de nationale vluchten zou dit echter wel van toepassing zijn.

 

Graag ook nazicht dat iedereen met zijn paramyxo formulieren in orde is en dat er een dubbel daarvan in het lokaal aanwezig is.

 

De lokalen mogen leerduiven aanvaarden van liefhebbers uit de grootste omtrek vermeld op hun goedgekeurde vluchtkalender.

 

We hopen dat daarmee een en ander duidelijker geworden is en dat er weer geen wijzigingen moeten aangekondigd worden.

 

We proberen iedereen zo snel mogelijk te informeren maar dat houd soms ook in dat we met wijzigingen, die ons door de KBDB  nationaal opgelegd worden ,moeten rekening houden.

 

We danken jullie nogmaals voor het begrip.

 

Met vriendelijke groeten

 

Namens het provinciale bestuur

 

??

 

Haesaert Paul

 

Logie Wim

 

Vandenberghe Dany

 

Verleije Davy