Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Bericht KBDB West-Vl. (4/06/2020)

Beste bestuursleden,

Beste liefhebbers,

 

De kogel is door de kerk. Na de veiligheidsraad van gisteren 3 juni kreeg de KBDB schriftelijke bevestiging dat er opnieuw wedvluchten uit Frankrijk mogen plaatsvinden vanaf maandag 8 juni weliswaar mits het inachtnemen van de nodige veiligheidsmaatregelen die opgelegd werden in het kader van de bestrijding en preventie van het corona virus.

 

Dit alles in acht zijnde hebben we beslist om de leervluchten uit Momignies en Quievrain die normaal voorzien waren voor zondag 7 juni te vervangen door wedvluchten uit  Arras en Clermont  op maandag 8 juni  met inkorving op zondag namiddag met de gebruikelijke inkorvingsuren van de zaterdag. (gelieve die uren strikt te respecteren om de voerders de mogelijkheid te geven alle duiven op tijd op te halen) .Jonge duiven enkel op Arras toegelaten.

Tijdens de week kunnen dan in samenspraak met de voerders  de korte opleervluchten zoals gebruikelijk in het verleden terug plaatsvinden. 

De gebruikelijke leervlucht uit Arras op woensdag zal komende week nog niet doorgaan.

De vluchten op maandag 8 juni mogen voor geen enkel kampioenschap in aanmerking komen.  (richtlijn KBDB)

 

We hopen dat dit de laatste verandering is in het voorziene programma die we moeten doorvoeren. We willen iedereen bedanken om het begrip en vooral de mensen uit de verenigingen die zich heel soepel hebben opgesteld en steeds bereid waren paraat te staan voor onze liefhebbers zelfs al veranderde het schema regelmatig. Ook een speciale dank aan de voerders en begeleiders want ook van hen werd soepelheid gevraagd en die bekwamen we steeds in overleg en in het belang van onze duivensport.

 

In verband met de provinciale kampioenschappen zullen we zo vlug mogelijk communiceren eens het nationaal programma definitief is.

 

Mogen we ook vragen aan de liefhebbers om de maatregelen die de verenigingen verplicht moeten opleggen te aanvaarden en te respecteren. Het is in het belang van ieders gezondheid.

 

Met vriendelijke groeten

 

Namens het provinciale bestuur

 

Haesaert Paul

Logie Wim 

Vandenberghe Dany

Verleije Davy