Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Nieuws
TitelDatum
Kampioenenhulde-Rekkem en Grand Slam 5/02/2020
Grand Slam 2019 14/01/2020
Beste wensen 1/01/2020
Zalig Kerstfeest 24/12/2019
Belgische verstandhouding 10/12/2019
Euro Diamand Pigeon 9/12/2019
Grand Slam 6/12/2019
O.V.V. -F.V.O.V 3/12/2019
Inter-Westvlaamse 12/11/2019
kampioenschappen 24/09/2019
12345678910...
Barcelona Masters (23/09/2019)

Opnieuw een schitterende jaarlijkse feestzitting bij de Barcelona Masters 2019 .

Op zondagmiddag  15 september  had de jaarlijkse prijsuitreiking plaats bij de Barcelona Masters, dit ging door in de feestzaal van het alombekende “’t Biezemhof” te Aalter. In deze competitie nemen zowel nederlandstalige als franstalige Belgische Barcelonatoppers deel .

Jaarlijks groeit deze bijeenkomst uit tot één der meest prestigieuze van onze nationale duivensport . Dank zij het prachtig weer kon het aperitief in de tuin van “’t Biezemhof doorgaan . Voorzitter Emiel Denys nam  - éénmaal iedereen zijn plaats aan tafel had ingenomen - de honneurs waar om de 230 aanwezigen aan het uiterst fijn feestbanket in zijn openingstoespraak te verwelkomen . Onder de aanwezigen ondermeer de uitgeefster van de meest gelezen duivensportkrant(boek) van Japan , die de wens had uitgesproken om  aanwezig te zijn  in het gezelschap van het gros van de elite Barcelonaspelers die ons land rijk is .  

Voor aanvang van het voorgerecht werd nog hulde gebracht aan drie nationale winnaars onder de leden van de B.M. , dit waren Michel en Filip Dhondt op Argenton jaarse, Martin Dhooge op Pau en het bekende fond-echtpaar Vergaerde-Denolf op Agen jaarlingen .

In de loop van de namiddag werden de laureaten in een vlot tempo  gehuldigd. Liefst 4600 kg aan duivenvoeders (“Beyers Premium rui/mue” ) werd uitgedeeld aan de geklasseerden, plus bloemen voor de 20 dames in het dameskampioenschap , alsook voor de nationale winnaars en voor de winnende liefhebber(s) in iedere kategorie , plus daarbovenop voor de winnaar met 1e afgegevene en de winnaar met 1e + 2e afgegevene een prachtige foto van hun duif/duiven die de competitie wonnen . 

 

Rudy De Schepper uit Roosdaal : winnaar met de 1e afgegevene duif.

In de competitie met de 1e afgegevene duif ging de zege naar Rudy De Schepper met zijn duif “de Frans “ BE-13-2011404 . Hij ontving samen met zijn dame bloemen en een unieke ingekaderde foto van zijn duif. Op de tweede plaats volgde Marc Lievens uit Balen en als derde Marc en Franky Vandewalle uit Zwalm . Liefst 52 leden ( bijna de helft van de ingeschrevenen ) wisten hun 1e getekende op de nationale uitslag te plaatsen . Iedereen die op de nationale uitslag staat met 1e afgegevene duif valt trouwens binnen de prijzen en ontvangt als herinnering een diploma .

 

Luc Van Coppenolle uit Zingem : winnaar met 1e + 2e afgegevene duif .

Met de “Gaston” BE-16-4005733 en de “Leo” BE-14-4002835 , kreeg Luc -  vermaarde fondkampioen uit Ouwegem (Zingem) -  als eerste lid zijn  1e en 2e afgegevene duif thuis . Hierbij ontving hij samen met zijn dame bloemen en eveneens een prachtige ingekaderde foto van zijn winnend duo . Luc won het pleit voor de sterkspelende Gebrs Vandewalle uit Zwalm die ook twee vroege duiven hadden en vóór de bekende fondtandem uit Wallonië Depasse-Lardenoye uit Wagnelée . In deze competitie wisten 26 liefhebbers hun 1e en 2e ingetekende op de nationale uitslag te plaatsen, weer viel iedereen in de prijzen .

Paul & Sven Saeytijdt ( Brakel) en J & H De Commer uit Malderen wonnen in het tandemkampioenschap .

In deze competitie wordt met de 1e ingegevene in tandem gespeeld via lottrekking. Paul en Sven Saeytijdt en J & H De Commer wonnen hier het pleit vóór Rudy De Schepper (Roosdaal) en Mevr. G & J Vandenberghe (Vladslo). Op derde plaats eindigden Koen Wildemauwe ( Beernem) en Johan De Meulemeester ( Zulte) . Er waren duivenvoeders voor de 12 tandems die op de nationale uitslag stonden .

 

Mevr. Dirk Schreel uit Zedelgem : winnares in het dameskampioenschap .

In deze competitie wordt de dame/partner van ieder lid ( via lottrekking) gelinkt aan de 1e afgegevene duif van een ander lid. Met de 1e ingegevene van Rudy De Schepper won Mevr. Dirk Schreel aldus dit kampioenschap . Op de 2e plaats hadden we Mevr. Marc De Vadder ( 1e ingeg. van Marc Lievens) en op de derde plaats Mevr. Daniël Van Ceulebroeck ( 1e ingeg. van M & F Vandewalle). Zo ontvingen er 20 dames een orchidee .

Bij deze bedankt het bestuur voor de vele lofbetuigingen die zij van de leden ontvingen voor het prachtig geslaagd feest . Alle deelnemers ontvingen naar jaarlijkse traditie een boekje met onder meer een historisch overzicht der vele kampioenen in de tot op heden 22-jarige   geschiedenis van de Barcelona Masters en dit met veel dank aan hoofdsponsor : de firma Beyers en co-sponsors: IPAC-Belgium (Lennik) – The International Pigeon Auctions : E Denys – Industriebouw Vaneenoo ( Wingene) .

Nog even vermelden dat het feest anno 2020 zal doorgaan op 20 september . Inschrijven voor 2020 kan altijd via overschrijving van  € 170 op rekeningnummer BE94 7480 2953 7314 met vermelding “Barcelona Masters 2020” . De inschrijvingsperiode zal lopen tot eind maart 2020 .

J.Mestdagh ( secretaris B.M. ) – J. De Meulemeester (foto’s)

 

 

Tandem kampioenschap