Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Nieuws
TitelDatum
kampioenschappen 24/09/2019
Barcelona Masters 23/09/2019
Belgische Verstandhouding 3/09/2019
Persmededeling 15/08/2019
Instructies JARNAC 2/08/2019
Aantal duiven Bourges 2/08/2019
Aantal duiven Perpignan 31/07/2019
Barcelona Master 2019 28/07/2019
Nieuwe persmededeling 26/07/2019
Belangrijk bericht 23/07/2019
12345678910...
Bruneel John, Merkem (9/06/2017)

Bruneel John  Merkem West-Vlaanderen

Ex nationaal winnaar Libourne.

Bij de Bruneels zit de duivensport in de genen, grootvader, vader en nu John die reeds na een drukke carrière als dakwerker ten volle van zijn geliefde sport kan genieten. Vanaf zijn jeugdjaren speelde John samen met vader René en boekte vele topprestaties toen er nog jongen mochten ingekorfd worden op Barcelona. Toen speelden vader en zoon de 1e prijs.

Hokbestand:

Op een zeer mooi ingericht tuinhok van 22 m. verdeeld over 8 hokken, 3 hokken voor de oude weduwnaars en jaarse samen, de andere worden ingepalmd door een 120 tal jonge duiven die na het seizoen zeer streng geselecteerd worden.

Rassen:

De oude soort van vader zaliger die duiven bezat van Ivo Vanlerberghe Elverdinge, Georges Coutteau Nieuwpoort, Etienne Devos Deerlijk. Om zijn kweekhok aan te vullen ging John bij de betere liefhebbers die goede rassen bezaten voor de fondvluchten Luc Sioen Moorsele, Platteeuw D & D Zillebeke, Ivan Callebert Zarren, Valhalme Ivan De Panne, Sarrazin Luc & Karel Bikschote, D. Monbailleu, bij Bernard Deltour uit Zillebeke werd samenkweek gedaan waar reeds goede resultaten werden geboekt. Het laatste jaar ook samengekweekt met Vanoverschelde –Colaer uit Zarren.

Voeding en Medisch:

Bij voeders Bonduelle uit Poperinge worden alle granen gekocht. Tijdens het vliegzeizoen super sport met super dieet, de duiven die niet uitvliegen mogen een goedkoper en lichte voeding hebben. John is voorstander van natuurlijke produkten zoals honing. Bij thuiskomst propolis alsook thee die hier ten huize wordt gemaakt met kruiden uit eigen tuin. 1 maal per week biergist op de granen. Op medisch vlak wordt het advies gevolgd van dierenarts Gerard Iterbeek uit Zomergem. Voor de winterkweek krijgen alle duiven een kuur tegen tricho, ook een kuur tegen parathyfus. Alle duiven die thuis komen van vlucht worden gedruppeld met gele druppels. Om de 14 dagen worden de duiven behandeld met sleepzand.

Enkele topuitslagen:

1e nationaal Libourne

1e provinciaal Libourne

1e provinciaal Agen

2e nationaal Agen

2e provinciaal Chateauroux

3enationaal Chateauroux

Enz… enz…

Dit zijn enkele uitslagen waar onze gastheer bijzonder trots op is. Er werden ook lokale overwinningen behaald want John speelt vanaf Arras tot Barcelona. Onze gastheer heeft een zekere status in zijn leven bereikt en is eenvoudig gebleven in alles wat hij doet, zijn hart gaat open als hij kan praten over duiven en is altijd bereid om iemand goede raad te geven en te helpen. Een man zoals er meer zouden moeten van zijn!

Nog veel succes in alles wat je doet!

Rudy