Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Nieuws
TitelDatum
Aantal duiven St.Vincent 12/07/2019
Aandacht !! aandacht!!! 5/07/2019
Aantal duiven Limoges 4/07/2019
Bericht i.v.m. lossing Limoges 3/07/2019
afslag Tours 29/06/2019
Aantal duiven Montauban 2019 21/06/2019
POITIERS 16/06/2019
Cahors 14/06/2019
coƶrdinaten Tours 3/06/2019
Aantallen Limoges 31/05/2019
12345678910...
Hok Vermeersch, Zwevegem (3/05/2016)

De verplichte inentingen worden gedaan door dierenarts Pascal Lanneau uit Moen niet  blind  kuren maar elke maand op controle.

Doestelling: Hok Vermeersch Zwevegem.

Met de leuze: kwaliteit tot in de puntjes.

Carl Vermeersch, een geslaagd zakenman die in alles de top wil bereiken zowel in privé als in zijn hobby, en nu wil hij schitteren in de duivensport.

Eerst was zijn passie de vinkensport maar door het beperkt aantal deelnemers is hij overgegaan naar de  iets grotere vogels, de duiven!

In zijn beginstadium werden in Otegem hokken geplaatst bij een van zijn werknemers maar dit was geen goede keuze, een beetje te ver en door tijdsgebrek konden de duiven niet goed begeleid worden. Dan maar een andere oplossing gezocht. In Zwevegem, in de Deerlijstraat, niet ver van zijn druk bezochte handelszaak werd een huis aangekocht en plaatste hij er 2 grote duivenhokken waar het prettig vertoeven zal zijn voor de duiven.

Professionele aanpak:

Door het drukke zakenleven van Carl werden bevriende duivenliefhebbers aangenomen om de loft Vermeersch in goede banen te leiden. 2 mannen die al bewezen hebben het begeleiden van duiven aan te kunnen Yoeri Van Rijckeghem speelde 2 jaar naëen in Wortegem kampioen met jongen en jaarduiven, was vroeger verzorgen van het hok Bert Vandenberghe en Rudy Defoort schoonzoon van fondvedette Marcel Vanriest doet meer het administratieve werk maar is vooral bezig met de kweekduiven.

Rassen:

Om direct klasseduiven te bezitten werden zware investeringen gedaan door aankoop van fond en halve fond duiven o.a. bij Joël Verschoot uit Ingelmunster waar jongen werden bijgehaald uit provinciale en nationale winnaars. Bij Anthony Maes uit Waregem kweekduiven uit het beste dat er te verkrijgen was alsook reeds een 12 tal jongen 2016. Verscheure-Vermeulen Zwevegem, Germain Dhondt, Tony Van Wymelbeke, Paul Lannoo Dentergem uit zijn Vandenabeele duiven, Marcel Vanriest Zwevegem, Eddy Van Geluwe  met zijn Toye ras o.a. uit de zatopek lijn en nog enkele van bevriende liefhebbers maar we moeten dit nog allemaal uittesten zegt Carl.

Voeding:

Het gamma Matador wordt opgevolgd, bijprodukten van Rondflied. 2 maal in de week thee + 1 maal een bad in de week met zout en azijn.

 

De eerste ronde verduisteren van maart tot juni. De tweede ronde laten in nest komen, duivinnen goed doorspelen tot op de nationale vluchten en de duivers niet te zwaar belasten, zodoende ze goed te laten uitgroeien om later met oude duiven te kunnen spelen.

Een nieuw trio, allen met een duif in het hart geboren.

Yoeri, de begeleider, Rudy de administrator en de kweekstal en Carl de man die dit alles heeft opgebouwd in 6 maanden tijd, proficiat mannen en veel succes in 2016.

Een stille droom: schitteren op Bourges nationaal met onze jongen, we volgen het op!

Rudy