Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Vanrenterghm Geert, Deinze (6/04/2016)

Geert Vanrenterghem Deinze

Top kolonie uit de Leiestreek met provinciale zege op Villemandeur 2015.

Deinze, de thuishaven van de kolonie van Geert en Annick Vanrenterghem die de laatste jaren furore maken in de nationale duivensport.

Het sympathieke koppel starten een tiental jaren geleden en de resultaten werden jaar na jaar beter en beter, 2 jaar na hun start mochten ze reeds een 1e interprovinciale zege uit Argenton noteren, het jaar daarop een 1e interprovinciale uit Blois en in 2011 een nationale overwinning uit Gueret.

Op naar seizoen 2016.

Met een hokbestand van 36 koppels kwekers die goed zijn voor 120 jongen en een 60 tal jaarlingen en oude vliegers samen. Er worden veel jongen uitgelaten want deze worden goed uitgedund door de naburige hoogspanningskabels en Geert krijgt nu en dan bezoek van roofvogels maar hij heeft er iets op gevonden, hij plaatst er Oehoe geluiden om de roofvogels te verdrijven.

De verzorging:

Daar Geert elke dag zijn dagtaak moet vervullen in de Volvo fabriek in Oostakker is Annick de echtgenote van Geert de verzorgster van dienst, hokken kuisen en onderhouden, voederen, het is een fulltime job maar aangezien de goede resultaten is het met plezier gedaan door Annick. Het opleren wordt gedaan door Geert en dit gebeurd als het weer het toelaat, in het weekend, 2 maal opdragen tot een 10 à 15 km en dan Arras. De meeste duiven werken het nationaal programma af.

Voeding:

Beyers Premium Vandenabeele aangevuld met Premium super weduwschap, enkele dagen voor de inkorving extra vetrijke zaden, kempzaad en gepelde zonnebloempitten. In de fontein nu en dan kruidenthee en naturaline, bij thuiskomst electroliten. Hier wordt alles door vriend en mentor van het hok Gaby Vandenabeele uitgedokterd.

De wijze raad van Geert:

Tracht goede stamduiven bij elkaar te zetten, niet te veel medicatie, goede verzorging en er blijven voor gaan 52 weken op 52. Hier hebben wij het geluk gehad dat we een vriend zoals Gaby Vandenabeele hebben leren kennen, nu is zijn ras 90% aanwezig op onze hokken aangevuld met duiven van Raoul en Xavier Verstraete uit Oostakker, ja hier zit topklasse en met een top verzorgster zoals Annick en een dergelijke kweekstal zijn dit duo goed voor de volgende jaren toppers te spelen op de provinciale en nationale vluchten van deze kolonie hebben we het laatste nog niet gezien.

Rudy