Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Nieuws
TitelDatum
POITIERS 16/06/2019
Cahors 14/06/2019
coördinaten Tours 3/06/2019
Aantallen Limoges 31/05/2019
Samenvatting spiegellijst Tours 31/05/2019
Blauw Boekje 16/05/2019
Affiche IWVL 2019 16/04/2019
xx 9/02/2019
Kampioenenhulde IWVL. 1/02/2019
Grand Slam of Belgium 22/01/2019
12345678910...
Feest I.W.VL 13-11-2011 (30/03/2012)

Kampioenenfeest van de Inter Westvlaamse Vereniging groeit uit tot een unieke happening .

Kuurne – dd zondag 13 november- Zaal “Rapsodie” in Maelstede (Huis Van Wonterghem)

“Waar is dat feestje ……. Hier is dat feestje” !!  

Met zijn 394 waren ze aan tafel voor een bijzonder smaakvol feestbanket bij de huldiging van de kampioenen in de 75-jarige (Inter) Westvlaamse Vereniging . Het is inderdaad 75 jaar geleden dat de “Westvlaamse” werd opgericht waarvan nu sinds 10 jaar de naam is gewijzigd naar “ Inter Westvlaamse Vereniging”. Gedurende de laatste 60 jaar is het voorzitterschap in handen van de Normans  ….. eerst vader Norbert Norman die na zijn overlijden opgevolgd werd door zijn zoon Filip ….. .

  • “Dat de critici eens voorgoed stoppen met hun ongepaste  frietkotcultuur!

In zijn openingswoord sprak  Voozitter Filip Norman zijn tevredenheid uit over het grote aantal aanwezigen.  Verder betreurde hij de ongepaste mentaliteit van bepaalde mensen die alles en nog wat afbreken, een  manier van handelen die de duivensport in West-Vlaanderen zeker niet ten goede komt . “Aan de frietkotcultuur van sommigen doen wij niet mee !” aldus Filip …… Verder sprak hij zijn dank uit aan de mandatarissen van de provincie voor de laatste 4 jaar dat er in onderling overleg werd samengewerkt . Hij hoopte om die samenwerking via een eerlijke dialoog  in dezelfde zin te kunnen verder zetten met de “nieuwe verkozenen” ….. Er werd één minuut stilte gevraagd voor de overleden liefhebbers uit de voorbije 75 jaar en eindigde met de aankondiging dat elke aanwezige liefhebber een boek zou ontvangen van “Norman, meer dan een eeuw duivensport” ( waarde toch 35 euro, niet niks dus als cadeau !) . Dit geschenk van de Voorzitter werd trouwens ten volle geapprecieerd door de liefhebbers , gelet op de lange rij die links en rechts aansloot om dit kunstwerk te kunnen verkrijgen.

  • “Altijd één der mooiste feestvieringen van het jaar “!

Het mag gezegd ….. het feest van de Inter Westvlaamse Vereniging is werkelijk het neusje van de zalm in zijn genre ! Ook nu weer mogen Voorzitter F. Norman en zijn bestuursteam met grote fierheid terugblikken op een unieke bijeenkomst. Traditioneel is er vooreerst het bijzonder verzorgd en fijn feestbanket ….. andere grote eigenschap in de I.W.V.  is de mooie  huldiging van de top-3 in de diverse kampioenschappen…… Elke keer ontvingen zij  één voor één een warm applaus van “alle” aanwezigen …..  Het ganse pakket aan prijzen werd in een vlot tempo aan de man (liefhebber) gebracht ……en tot slot werd deze unieke happening afgesloten met dans en muziek en wie te vroeg vertrok had echt ongelijk ! Bij ons afscheid zagen we een overgelukkige Voorzitter ….. want …. “zijn” feest en dit van zijn bestuursteam was andermaal een hoogvlieger !

  • Norbert & Stefan Ally :  1e Algemeen Kampioen 2011 in de Gratis Kampioenschappen!

Norbert en Stefan speelden het opnieuw klaar om zich tot  1e in het algemeen gratis kampioenschap  te spelen . Voor wat die gratis kampioenschappen betreft waren zij in de kategorie oude  2e, bij de jongen  3e  en bij de jaarlingen ook 2e  en dat bracht een niet onaardige stuiver op ! Op de 2e plaats eindigde Joël Verschoot uit Ingelmunster ( 2e algemeen nationaal kampioen KBDB) met 1e plaats in de kategorie oude, 8e plaats bij de jongen en 4e plaats bij de jaarlingen.  Op de 3e plaats in het algemeen gratis kampioenschap stonden  F & N Norman op het podium zij eindigden respectievelijk  14e bij de oude, 29e bij de jongen en 1e bij de jaarlingen.

  • Alleen reeds   24.350 euro werd uitgedeeld aan gratisgelden voor de kampioenschappen !

Je moet het toch maar doen ! In die gratis kampioenschappen liefst 24.350 euro teruggeven aan de liefhebbers, reken daar  dan die bloemen bij, die trofees en de dames die gratis aan tafel gingen….. en je kan een oordeel vellen wat een pak geld dat allemaal kost.   Wie zelf als verantwoordelijke  in een vereniging zit en daarbij bloemen ,  trofees en een deel der leden gratis laat eten ,weet nogal vlug hoeveel dat aan de kassa vraagt  !! In de kategorie oude duiven ging er 5550 euro in de enveloppes voor de winnaars, bij de jongen 5150 euro en bij de jaarse 3500 euro plus voor het algemeen gratis kampioenschap 10150 euro ….. Niet niks, toch !! Neem dan nog die vele ereprijzen voor de provinciale winnaars erbij en je kan je ongeveer een idee gaan vormen over de prijzenpot die er werd uitgedeeld !

  • Ook nog 4 betalende kampioenschappen waarin J. Verschoot  2 x als 1e eindigde !

Dat Joël Verschoot uit Ingelmunster een schitterend seizoen achter de rug heeft, weten zijn tegens trevers in de Fondclub de “Arend” te Rekkem maar al te goed .  Zowel met zijn oude, jaarlingen en jongen scoorde hij op bijzonder hoog niveau !

Er zijn binnen de I.W.V. vier betalende kampioenschappen waarbij degene die zich in de top-3 weten te klasseren toch flink wat “drinkgeld” verdienen ! We geven hier de top-3 in ieder kampioenschap :

Kampioenschap der Azen : 1e Joël Verschoot –  2e Luc Van Hoecke –  3e Vanwildemeersch-Vyncke

Kampioenschap der Jaarlingen: 1e Norbert Sierens –  2e N & F Norman – 3e Luc Van Hoecke

Interprovinciaal Criterium : 1 e Norbert Ally –  2e Marnique De Witte –  3e Lefebre Yvonne

Supercup Jongen : 1e Joël Verschoot –  2e Johan Tant – 3e Antoon Buelque

  • Flanders Pigeons Trophy  (1973-2011)

In deze competitie waren er 8 ploegen van telkens 3 liefhebbers die konden genieten van de prijzenpot .De grote winnaar was de ploeg Drukkerij-Uitgeverij “Die Keure” uit Brugge en die ploeg werd gevormd door F & N Norman – De Buck-Baele- Marcel Deroo ….. zij werden op hun beurt op het podium gevraagd door verantwoordelijke Jan Busschaert. Gaby Vandenabeele won de ereprijs voor het grootste aantal prijzen ( 87,43%)

Wij waren er zoals ieder jaar andermaal getuige van een spetterend feest dat onder de leiding van Voorzitter Filip Norman en zijn 2 assistenten Joris Follet en Erik Claerhout -  in samenwerking met het hoofdbestuur -  uitgroeide tot een onvergetelijke happening. Proficiat heren en dames …. Het was opnieuw een feest om er letterlijk en figuurlijk je duim en vingers van af te likken !

J. Mestdagh