Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Nieuws
TitelDatum
POITIERS 16/06/2019
Cahors 14/06/2019
coördinaten Tours 3/06/2019
Aantallen Limoges 31/05/2019
Samenvatting spiegellijst Tours 31/05/2019
Blauw Boekje 16/05/2019
Affiche IWVL 2019 16/04/2019
xx 9/02/2019
Kampioenenhulde IWVL. 1/02/2019
Grand Slam of Belgium 22/01/2019
12345678910...
Freddy De Jaeger, Knesselare (26/08/2015)

Freddy De Jaeger aangenaam verrast door collega’s duivenliefhebbers.

Op zondag 23 augustus werd Freddy De Jaeger in het duivenlokaal van de vereniging “Nu of nooit” te St Joris Beernem verrast met een verjaardagsfuif door een aantal bevriende duivenliefhebbers.

Het was Frank Morre ( van het Team Fr. De Jaeger ) die op het idee kwam om Freddy te verrassen met een verjaardagsfeestje t.g.v. zijn 65 jaar . Na overleg met Kristien, Freddy’s dame, werd het initiatief genomen om een feestje te bouwen in het duivenlokaal van “Nu of nooit” te St Joris. Er werd ervoor gezorgd dat Freddy geen enkel vermoeden had en zodoende werd hij met een smoesje op zondagavond ( zogezegde uitnodiging op het verjaardagsfeest van Christine, de vrouw van Hubert Depoorter) naar het duivenlokaal te St Joris gelokt. Toen hij daar met zijn vrouwtje Kristien arriveerde was het voor hem een uiterst grote verrassing wanneer hij er al die duivenvrienden – zo’n 75 personen - luid applaudisserend voor hem zag staan .

Freddy zag het levenslicht op 21 augustus 1950 te Beernem en liep lagere school te St Joris. Zijn middelbare studies werkte hij met succes af in de richting Wetenschappelijke A  ( wiskundige richting) aan het St Leo-college te Brugge. Daarna volgde de universiteit waar hij de richting Economische Wetenschappen volgde . Freddy werd als het ware de microbe tot de duivensport met de eetlepel meegegeven, want zowel zijn grootvader als zijn vader Albert waren succesvolle duivenliefhebbers. Vader Albert was vooral op de halve fond en de zware halve fond een ware crack terwijl er toen reeds gespeeld werd onder de naam Combinatie De Jaeger & Zoon. Na vaders overlijden volgde een publieke verkoop . Enkele seizoenen later  speelde Freddy samen met zijn buurman onder de naam De Jaeger- Scheyvinck . Na het overlijden van deze laatste stond de duivensport ten huize Freddy De Jaeger op een lager pitje. Als CEO en zaakvoerder van zijn firma “Jaegerson” kon Freddy niet de nodige tijd meer vrijmaken om de duivensport naar behoren te beoefenen. Met Daniël De Vylder werd in de 90-er jaren afgesproken dat Daniël de duiven zou verzorgen terwijl er ook verder werd gespeeld, maar gelet op het feit dat de hokken toen voor het grootste part in de kille ruimte van de vroegere werkplaats waren opgetrokken bleef de forme meestal uit tot op het einde van de maand juli of bij vochtig weer soms nog weken langer . Pas nadat er nieuwe hokken kwamen in de tuin bleken de daarop vertoevende duiven vroeger en meer conditie te vertonen. In 2012 kwam Marijn Laureyns als verzorger het team vervoegen , de duiven werden verder geselecteerd terwijl  er ook duiven van de toen sterkspelende Marijn versterking brachten voor de kolonie, meer nog ……. in de loop der jaren werden ook meerdere prima kweekduiven aangeschaft. Het resulteerde inmiddels in de laatste seizoenen tot topresults op provincale en (inter)nationale wedstrijden met meerdere asduiftitels daarbovenop . We wensen Freddy nog vele jaren intens geluk samen met zijn dame, de kinderen, de familie en de vele duivenvrienden met uiteraard veel topsuccessen inde duivensport .