Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Ameel-Vanlake, Dadizele (2/12/2014)

Ameel-Vanlake uit Dadizele gehuldigd op het feest van de F.V.O.V. – O.V.V. .

De reeds meerdere seizoenen op rij sterkspelende tandem Ameel-Vanlake uit Dadizele won in een subliem sportjaar 2014 ondermeer de 1e nationaal uit Gueret oude van 30 juni. Dit is één der drie nationale vluchten die de Oostvlaamse Fondvereniging  ( F.V.O.V. – O.V.V. ) in het voorbije seizoen mocht organiseren.

Ignace en Sabine wonnen dus op Gueret de 1e nationaal met hun inmiddels bekende “Pinokio”, een duif die al meerdere knappe resultaten op zijn conto had . Het feest van de F.V.O.V.- O.V.V. ging door op vrijdag 28 november in feestsalons “de Zilverreiger” te Ooserzele, een feest dat ieder jaar wordt bijgewoond door de crème van de oostvlaamse duivensport .

In een  bomvolle zaal met dus heel veel bekende oostvlaamse  liefhebbers werden de Dadizelenaars als enige aanwezige westvlamingen naar voor  geroepen en ontvingen er een trofee, bloemen en een prachtige ereprijs ( wijnen ) voor hun schitterende nationale overwinning .

Langs deze weg aan Ignace en Sabine nogmaals  onze hartelijke felicitaties en ik denk dat vele westvlaamse duivenvrienden zich daarbij zullen aansluiten.

J. Mestdagh