Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Nieuws
TitelDatum
We zijn vertrokken 20/05/2020
overlijdens bericht 20/04/2020
Kampioenenhulde-Rekkem en Grand Slam 5/02/2020
Grand Slam 2019 14/01/2020
Beste wensen 1/01/2020
Zalig Kerstfeest 24/12/2019
Belgische verstandhouding 10/12/2019
Euro Diamand Pigeon 9/12/2019
Grand Slam 6/12/2019
O.V.V. -F.V.O.V 3/12/2019
12345678910...
Depoorter Benedikt, Kruiskerke (15/06/2014)

Jonge liefhebber in de kijker:

Benedikt Depoorter Kruiskerke – Ruiselede.

In de streek waar de vedetten van de halve fond vertoeven heeft Benedikt en vrouwtje Vanessa hun vaste stek gevonden, streekgenoten zoals Rik Cools, Desaert Rudy, Gaby Vandenabeele, Gyselbrecht-Madera en vele andere zal hij voortaan moeten bekampen als hij de halve fond tour op wil. De genen van vader Hubert en moeder Christine heeft hij geërfd voor de liefde van de duivensport maar ook is hij een top-talent bij Sint-Joris Sportief als topschutter van zijn reeks is er belangstelling van clubs uit hogere reeksen maar door de drukke bezigheden, werk en duiven zal hij de kandidaat transfermannen moeten teleurstellen en wellicht bij zijn Sint-Joris Sport blijven.

Reeds 2 jaar speelt Benedikt op eigen houtje, vroeger speelde hij samen met vader Hubert (Depoorter-Moelaert) in Sint Joris waar vader een van de grootste lokalen van West-Vlaanderen runt.

Rassen en hokbestand:

De instalatie is nog een beetje beperkt maar er is ruimte genoeg voor latere uitbreiding.

28jongen en 8 jaarduiven en 3 koppels kwekers, dit is alles wat mementeel bij Benedikt op de hokken vertoefd.

De rassen van vader Hubert Depoorter-Moelaert uit Sint-Joris, Hugo Roels Maldegem, Johan Dumont Heist en een speciale bedanking aan Ramant-Vanhoecke uit Maldegem voor het vele dat hij van hen kon bekomen.

Medisch:

Alle inentingen en onderzoeken 3 maal per jaar worden gedaan door dierenarts Ally uit Aarsele.

Jonge liefhebber met een voetbalhart en een liefde voor de duivensport (ook wel voor Vanessa), het is wel moeilijk te combineren maar we passen er wel een mouw aan zegt Benedikt. 3 maal per week training voetbal. Bij het inkorven van de duiven in vaders lokaal te Sint-Joris is hij altijd de helpende hand voor inkorven en het administratieve werk, nu is het nog het vrouwtje bewerken om een handje toe te steken aan de duiven maar mits goede resultaten zal dit wel komen.

Uitslagen:

Vorig jaar pas gestart met enkele nest-penders en nu volop aan het opleren, maar reeds enkele goede resultaten.

Benedikt is een gedreven man voor een sport waar de jonge mannen geen interesse meer voor tonen. Zo zouden er meer moeten zijn.

Rudy